{{Message}}

Artikel: Een unieke combinatie van behandelmethoden

Andros Mannenkliniek is gespecialiseerd in prostaatkanker, prostaatklachten, erectieproblemen en testosterontekort bij de ouder wordende man. Het is de grootste urologische kliniek met vestigingen door heel Nederland. Gynos Vrouwenkliniek is op haar beurt gespecialiseerd in overgangsklachten, blaasproblemen en blaaspijnsyndroom.

Een goede balans
In Gynos en Andros zoekt men de optimale balans tussen de zwaarte van de behandeling en de kwaliteit van leven van de patiënt. Daarbij proberen de teams zoveel mogelijk met medicijnen en advies over de levensstijl te behandelen. Denk aan de invloed van eten, drinken, roken en bewegen op de klachten. Op deze manier willen de specialisten zware operatieve ingrepen zoveel mogelijk voorkomen.

Centrum voor prostaatkankerdiagnostiek
Andros heeft een eigen Centrum Precisiediagnostiek Prostaatkanker om middels precisiediagnostiek zeer gericht en specifiek prostaatkanker vast te kunnen stellen, zonder onnodige biopsies. Eérst wordt onderscheid gemaakt tussen potentieel gevaarlijke en ongevaarlijke tumoren, door inzet van MRI en biomarkers. Bij 50% van de mannen blijkt een biopsie niet nodig te zijn. Bij de overige 50% geeft gerichte weefselafname met ‘fusie biopsie’ een zeer betrouwbaar beeld. De biopsies vinden via de huid van het perineum plaats (dus niet rectaal). De kans op infectie is hierbij nihil. Er is zelfs geen preventieve antibiotica nodig.

Laserbehandeling HoLEP en Green Light bij vergrote prostaat
Andros heeft ook een operatiecentrum voor prostaatvergrotingen. Hier zijn verschillende operatietechnieken voor de vergrote prostaat bij elkaar gebracht en  kan een operatie op de situatie van de individuele patiënt worden afgestemd. Andros verricht met name HoLEP en Green Light laserbehandelingen vanwege de specifieke voordelen die de juiste laserbehandeling voor de cliënt met zich meebrengen.

Centrum voor Blaaspijnsyndroom – Interstitiële Cystitis
Blaaspijnsyndroom is een zware belasting voor de patiënt met een grote impact op het dagelijkse leven. Vooraanstaand specialist op het gebied van blaaspijn is dr. Erik Arendsen, werkzaam bij Andros Mannenkliniek en Gynos Vrouwenkliniek. Samen met zijn multidisciplinaire team biedt dr. Arendsen een unieke, resultaatgerichte aanpak in het Centrum voor Blaaspijnsyndroom. Het centrum is een gezamenlijk initiatief van beide klinieken.

Verwijzen

Andros Mannenkliniek voor Urologie wordt gewaardeerd op Zorgkaart Nederland met een gemiddeld cijfer van 8.8. De mannenkliniek heeft vestigingen in Amsterdam, Arnhem, Den Haag en Baarn. Gynos Vrouwenkliniek scoort ook hoog op Zorgkaart Nederland. De vrouwenklinieken bevinden zich in Den Haag en Baarn. Andros Mannenkliniek biedt verzekerde zorg, Gynos Vrouwenkliniek biedt verzekerde zorg voor urologie en declarabele zorg voor gynaecologie. De klinieken stellen veel tijd beschikbaar voor uitleg en overleg. Kijk voor meer informatie over deze tweedelijnszorginstellingen op www.andros.nl of www.gynos.nl

Lees ook
Column: Tussen de oren
Column: Nieuwe ontwikkelingen

Dr. Erik Arendsen, Uroloog - Andros Mannenkliniek / Gynos Vrouwenkliniek

ContinentieKennisNetwerk maakt gebruik van cookies.

Om de website van ContinentieKennisNetwerk goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden, gebruiken we analytische en functionele cookies.